Uinl Perou Lima CDH DROIT DE LA FEMME TRADUCTION GRECQUE

Uinl Perou Lima CDH DROIT DE LA FEMME TRADUCTION GRECQUE

UNION INTERNATIONALE DU NOTARIAT   ( U..I.NL )

Houcine S E F R I O U I

Docteur en droit – Notaire

Conseiller Général et de Direction de l’Union

President du 26° Congres International du Notariat Marrakech 20I0

Président Honoraire de la Commission des Affaires Africaines (CAAF) de l’union

Expert notarial Partenaire continental près la Banque Mondiale Douing Busines

Vice-Président de l’Institut International d’Histoire du Notariat

 

==================================================================================

 

DROITS DE LA FEMME         TRADUCTION   GRECQUE

 

Το προτεινόμενο θέμα «τα δικαιώματα των γυναικών » ή μάλλον « ανθρώπινη οικογένεια ». Μαρόκο ρυθμίζεται από τις αναλλοίωτες αρχές της

Ιερό Κοράνι (βάση της νομοθεσίας)

-Sunna (προφορική παράδοση του Προφήτη), εξηγούνται και ερμηνεύονται από το δόγμα των τεσσάρων τελετές: Μαλίκι, Hannafi, Chafii και Hanbali συμπληρώνεται από αιτιολόγηση ή κατ ‘αναλογία αντίθεσης (Al Qiyas και Al Amal El δικαστές του νόμου Fassi Ανδαλουσία και το Μαγκρέμπ)

Κωδικοποίηση ή μάλλον ο εκσυγχρονισμός είναι ακριβώς μια άλλη ενημέρωση για την εναρμόνιση με δεδομένη την κοινωνική εξέλιξη

Με τη λειτουργία και η ανάπτυξη ανάποδα από τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι λογικό να μου να παραθέσω ένα στίχο από το Κοράνι που απαγορεύει για πάντα αυτό το είδος της συζυγικής στίχους συνδέσμου 20 και 21 του Sura « Arrum » ως εξής:

« Ο Θεός να σας δημιουργήσει, για σας τους συζύγους που μπορεί να κατοικήσει σε ηρεμία μαζί τους και έχει βάλει μεταξύ σας αγάπη και το έλεος. Αληθινά σε αυτό είναι σημάδια για όσους εκφράζουν  »

Έτσι, το Ανώτατο θεϊκό νόμο έλαβε θέση με την κατηγορηματική απαγόρευση της ένωση μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου.

Πάω πίσω για να χαρτογραφήσει « τα δικαιώματα των γυναικών» που θεσπίστηκε από την οργάνωση ως εξής:

-1 ° – Η προστασία του παιδιού:

1 – Κατά τη γέννηση, την αναγνώριση, την οικογενειακή κατάσταση:

 

Η προκαταρκτική προστασία της εγκυμοσύνης μέχρι την παράδοση επιβάλλει αναπόφευκτα το δικαίωμα στην ιατρική και την κλινική παρακολούθηση των εγκύων γυναικών.

Κατά τη γέννηση το παιδί γεννήθηκε ζωντανό και βιώσιμο όλα τα νομικά δικαιώματα που προκύπτουν με αυτό.

Πρώτον, το δικαίωμα να το επώνυμο του συγγραφέα, στην περίπτωση ενός νόμιμου πατρότητας, το δικαίωμα της Δημόσιας Εγγραφής Κατάσταση του τόπου γέννησης, σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα της 14ης Σεπτεμβρίου 1915 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από την ημερομηνία 8 Μαρτίου, 1950

Στην περίπτωση της μη αναγνωρισμένης εξώγαμο παιδί από τον δημιουργό του, μαροκινή νομοθεσία αναθέτει την υπηκοότητα της μητέρας και το όνομα της οικογένειάς της λόγω της φυσικής παραγωγής του ένα ον με ένα όνομα και μια εθνικότητα με την εφαρμογή των απαραβίαστη αρχή: το εξάρτημα ακολουθεί την αρχή

1 – Πρόσβαση στην εκπαίδευση:

 

Σε ηλικία ενός έτους, το παιδί τοποθετείται σε ένα παχνί για την προσαρμογή στην κοινωνική ζωή με άλλα της ηλικίας του και στις οποίες λειτουργεί σε προ-παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, έως επτά έτη όπου είναι κατ ‘ανάγκην μέρος ενός δημοτικού σχολείου.

2 – Ίσα δικαιώματα:

1 – Συγκατάθεση για το γάμο:

Ο γάμος είναι συναινετική και υπεύθυνη διάλυση δεν είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια της απαρνητικός άντρα, αλλά τώρα νομικά και μπορεί να αποζημιωθεί για τη ζημία με την υποχρέωση για στέγαση, σίτιση και τη συντήρηση ενός διαζευγμένη γυναίκα.

Μια νέα μεταρρύθμιση έχει αφήσει τη φροντίδα του συγκατάθεση για το γάμο η νύφη και ο γαμπρός τους χωρίς την επιρροή του ο καθένας, βέβαια, με την επιβολή των κανόνων, όπως

– Εφηβεία (18 ετών)

– Το υγιές μυαλό (πληροφορίες της ασθένειας, εφόσον υπάρχει, την παραγωγή ενός ιατρικού πιστοποιητικού για το γάμο)

-Η απουσία απαγορευτικών κωλύματα γάμου αν η νομική ή αέναη όπως συγγένειας, ο θηλασμός, ή την κατάσταση εγκράτεια σύνταξης (Al iddah)

 

2 – Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων:

 

Συνοψίζεται από αμοιβαία καθήκοντα, όπως τα δικαιώματα στη συμβίωση, καλές σχέσεις, την αμοιβαιότητα της αγάπης και του σεβασμού της διατήρησης της οικογένειας, κληρονομιά, τη σωστή συντήρηση, το καθήκον πίστεως .

Η οικονομική διαχείριση του νοικοκυριού είναι το αντικείμενο σύμβασης που συμβατικά ονομάζεται διαχείριση να συνάπτουν, μετά την τέλεση πολιτικού γάμου.

3 – Η πρόσβαση στη γη:

Είναι η πρόσβαση στην ιδιοκτησία, η αρχή είναι ο διαχωρισμός της ιδιοκτησίας, αλλά με την χρονική εξέλιξη των σύζυγοι μπορούν να συμφωνήσουν να συμμετάσχουν στην απόκτηση του ακινήτου από την άποψη της ιδιοκτησίας.

Ιδιωτικό κτήμα από μια οικογενειακή κληρονομιά ή δωρεά δεν εμπίπτουν κατ ‘ανάγκη στην κοινότητα, αλλά είναι ειδικά για το κληρονόμου ή δωρεοδόχου.

3 – αντιμέτωπος με το θάνατο:

1 – Το δικαίωμα να κληρονομήσουν και να δοκιμάσουν:

Το κληρονομικό δίκαιο καθορίζεται από την θείες εντολές του Κορανίου (κεφάλαιο «Γυναίκες»), το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνουν από αυτό.

Με τη σειρά της διαδοχής, μια ιδιαίτερη θέση αποτελεί προτεραιότητα της δεξιά και αριστερά στον επιζώντα σύζυγο κληρονομεί το δικαίωμα και κάθε ακίνητο (ή 1/8, ¼, ή το μισό της περιουσίας σύμφωνα με το οποίο έρχεται σε ανταγωνισμό ).

Δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με τη μελλοντική περιουσία επιτρέπεται από το νόμο.

Το δικαίωμα δοκιμή αυτή που ονομάζεται στο Μαρόκο (Saddaqa, ΣΕΜΑ, Ατίγια), που σημαίνει στα λατινικά όρους « θήκη δώρο» που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/3 με την τήρηση της αρχής που απαγορεύει κάθε πρόβλεψη για διαθήκης κληρονόμος. Συμβιούντες δεν έχουν κληρονομική κλίση, καθώς και την απαγόρευση να κληρονομήσει από μουσουλμάνο σε μη μουσουλμανικές και το αντίστροφο.

Ισλαμικό νόμο σε όλες τις απαγορεύσεις είναι υποχρεωτικά.

Μαρόκο είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην αναγνώριση της έγκρισης και της υιοθεσίας νομιμοποίηση από τα παντρεμένα ή συζούν ζευγάρια, πολύ περισσότερο από τις συζύγους του ιδίου φύλου ή ένα μόνο άτομο.

Το παιδί συλλέγονται μόνο (Kafala: υποστήριξη) και να μην εγκριθεί και να κρατά το όνομα της οικογένειας καταγωγής.

Το παιδί έχει το δικαίωμα να ζητήσει πατρότητας και τελικά να οδηγήσει στην αναγνώριση της καταγωγής του.

Βιβλιογραφία

Διαβάστε σε συνδυασμό Houcine SEFRIOUI?

a-la ξένοι κατάσταση στο Μαρόκο, 1973

b-Το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο

c-Μαρόκου προσωπικής κατάστασης

d-Η προσωπική κατάσταση των Εβραίων

Το e-συμβολαιογράφου ιδιωτικού δικαίου

f-Notarius Μαρόκου έκθεση, Νοέμβριος 2009

g-Η κατάσταση των Μαροκινών στη Γαλλία

h- Η νομική Μαρόκο

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *